ŞANLIURFA / BİRECİK - BİRECİK İMAM HATİP ORTAOKULU

Nis

Okulumuzda yürütülmekte olan E-twinning projesi kapsamında öğrencilerimiz İtalyan ICS D’Avino di Striano okulu öğrencileriyle ortak olarak  “Büyük Perhiz ve Ramazan” konulu bir çalışma hazırladılar.

Bu çalışmada, “Büyük Perhiz” ve “Ramazan” hakkında temel bilgiler verildi. İnanan kişilerin uyması gereken kurallar anlatıldı.

Nis

Okulumuzda tüm sınıf kademelerinde Nisan ayı deneme sınavı yapılmıştır.

Nis

Okul Müdürümüz Mustafa AYDIN başkanlığında Nisan Ayı BİGEP toplantısı yapılmıştır. Toplantıda Öğrencilerimizin denemelerdeki Doğru, Yanlış ve Net başarıları konuşulmuştur. Sınıf başarı düzeyleri hakkında bilgi alışverişi yapılmıştır.

Nis

Okulumuz İngilizce öğretmeni Bahar Bilgin ve öğrencilerinin yürüttüğü “Celebrating Holidays” isimli etwinning projesi için yapılan logo tasarım yarışması sonuçlanmıştır. Kazanan logo oyların %46,6’sını alarak 1. olmuştur.

Nis

Endülüs Okuma Projesi Özet Dinleme Görevlileriyle iftar programı düzenlenmiştir. Bu çalışmada gönüllü olarak yer aldıklarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

İlçemizde bulunan mesleki ve teknik liselerimizin okul internet sitelerine asagidaki linklerden ulasabilirsiniz

Mrt

İlçemizde bulunan Birecik İlçe Halk Kütüphanesinin öğrencilerimize tanıtılması amacıyla Türkçe Öğretmeni Sibel Kaya ve Türkçe Öğretmeni Leman Nisa ALTIPARMAK tarafından gezi düzenlenmiştir.

Mrt

Okulumuz İngilizce öğretmeni Bahar Bilgin tarafından yürütülen “Celebrating Holidays” isimli etwinning projesi kapsamındaki öğrencilerimiz ilk çevrimiçi buluşmalarını gerçekleştirdi.

Projeye katılan okulların tanıtımının ardından öğrenciler kendilerini tanıttılar. Mart ayı konusu olarak  İtalyan öğrencilerden “Büyük Perhiz” hakkında bilgi alındı. Toplantı öğrencilerin birbirine soru cevap etkinliğinin ardından sona erdi.

Mrt

12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ etkinlikleri dolayısıyla pano çalışması ve tören düzenlendi. Bu çalışmalarda öğrencilerimize danışmanlık yapan Leman Nisa ALTIPARMAK ve Senem BALTEPE öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda iki yıldır yürüttüğümüz Endülüs Okuma Projesi kapsamında Özet Dinleme Görevlilerimizle aylık toplantılar yapıyoruz. Özet Dinleme Görevlilerimiz teneffüslerde özetleri dinliyor, özet anlatan öğrencilere şeker ve kolonya ikram ediyor;koordinatör öğretmenimiz Sibel Kaya, okunan kitapları kaydedip yenilerini veriyor. En çok okuyan öğrencilerimizi ve Özet Dinleme Görevlilerimizi belirli aralıklarla ödüllendirerek ve sosyal aktiviteler yaparak okumaya teşvik eden projemizde kaliteli kitaplar okurlarıyla buluşturuluyor. Aynı zamanda bir Değerler Eğitimi olan projemizde öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırırken diğer yandan sorumluluk sahibi olma, görgü ve nezaket kurallarını uygulama, akran öğrenmesi ve sosyalleşme  gibi değerleri de ön planda tutuyoruz.

Mrt

Okulumuz 7 ve 8. Sınıflarımızdaki öğrencilerimize yönelik genel motivasyonu arttırma ve meslek tanıtım faaliyetleri kapsamında İlçemiz Birecik Devlet Hastanesi Başhekimi Müslüm Şahin, Pediatri Uzmanı Uzm. Dr. Feride Şahin ve Hastanemizde görevli sayın Hemşiremiz ile Doktorluk ve Hemşirelik mesleğinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuzda okul idaresi ve ögretmenler tarafından belirlenen takvime göre çeşitli yayınların deneme sınavları yapılmaktadır.

Mrt

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Müslüm Murat tarafından Ramazan Ayı panosu hazırlandı.

"Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan"

Şbt

Okulumuzda Şanlıurfa Valiliğimiz' in yürüttüğü BİGEP çalışmaları kapsamında 7 ve 8. sınıflarımıza yönelik Deneme Sınavı uygulaması 27.02.2024 tarihinde yapılmıştır.

Şbt

BİGEP kapsamında branş öğretmenlerimiz tarafında ünite sonlarında kazanımlardaki öğrenme eksikliklerinin giderilmesi amacıyla ders saatlerinde branş denemeleri yapılmaktadır.